Banan- och nutellacupcakes
Här kommer receptet på de cupcakes som jag bjöd min gamla kollegor på, inte för att de är så gamla men för att vi inte jobbar tillsammans längre =)
Banan- och nutellacupcakes (ca 36 mini cupcakes)
75 g smör (inte margarin - det är inte smör)
½ dl standard mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
2 övermogna bananer (de ska vara riktigt bruna i skalet för bäst smak)
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 200 C och sätt ut mini muffinsformar i en muffinsplåt (för finare form) eller på en plåt. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och sover pösigt, och då menar jag pösigt! Vispa i minst 10 minuter med elvisp. Skala och mosa banerna med en gaffel. Blanda kanel, mjöl, bakpluver och bikarbonat i en separat skål. Rör ner de mosade banerna och mjölblandningen. Rör sedan snabbt ner mjölkblandningen. Vispa inte! Rör bara precis så att smeten är blandad. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt cupcaksen svalna helt innan du har på frostingen.

Nutellafrosting
75 g mjukt smör
150 g Philadephiaost
3 dl Nutella
3 dl florsocker
Värm Nutellan i micron i 30 sekunder. Vispa sedan alla ingredienser med elvisp till slät konsistens. Jag spritsade med en rund ganska stor tyll.

Kommentarer
Trackback